Joi, la ora 13.30, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe raza comunei Pojorâta ansamblul auto aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Slatina, condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care transporta, conform avizelor de însoţire prezentate la control, cantitatea de 39,63 mc lemn lucru rotund răşinoase, cu punct de descărcare un depozit din municipiu.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unui al doilea transport de material lemnos cu aceleaşi avize de însoţire, poliţiştii au efectuat investigaţii de specialitate, stabilind faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 09.40-10.30, ansamblul auto a mai tranzitat o dată municipiul, fiind încărcat cu material lemnos.

În aceste condiţii, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 39,678 mc lemn rotund de esenţă molid.

„Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 18.000 lei a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic”, se precizează în comunicatul poliţiei.