Incendii puternice au afectat, în ultimele 24 de ore, trei gospodării din judeţ. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al judeţului Suceava, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit duminică, cu două autospeciale, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Sinăuți, comuna Mihăileni, județul Botoșani.

Incendiul a fost anunţat la 112 la ora 13:20.

La sosirea echipajelor, ardea o bucătărie de vară, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Incendiul a fost lichidat la ora 14:14. Au ars acoperișul bucătăriei de vară pe aproximativ 50 mp, stoleria construcției și bunuri din interior. S-au degradat pereții portanți.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scântei căzute din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură). Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, două anexe gospodărești și 100 de porumbei voiajori. În noaptea de duminică spre luni, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Gulia.

Incendiul a fost anunţat la 112 la ora 0:50.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit (P+E), construcție majoritară din lemn, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Incendiul a fost lichidat la ora 3:40. Au ars acoperișul casei pe aproximativ 200 mp, tavanul și pereții despărțitori de la etaj confecționați din OSB, lemn și polistiren. S-au degradat pereții portanți ai casei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat bucătăria de vară, anexele gospodărești și locuințele învecinate, cu bunurile aferente.

Tot în noaptea de duminică spre luni, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei și ai Serviciul Privat pentru Situații de Urgență SC Prodyl Wood au intervenit cu 3 autospeciale și un utilaj tip volă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Botuș. Incendiul a fost anunţat la 112 la ora 3:28.  La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o parte din construcțiile din gospodărie (majoritare din lemn), cu pericol de propagare la întreaga proprietate, la fondul forestier și la un gater, aflate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:50. Au ars acoperișul casei pe 100 mp, aproximativ 35 mp din acoperișul bucătăriei de vară, magazia de lemne pe 60 mp, circa 12 mc lemn de foc, instalația electrică și tâmplărie din lemn. S-au degradat tavanele locuinței, precum și pereții interiori și cei exteriori, aparatură electrocasnică, materiale textile și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie, fondul forestier și gaterul din apropiere.