Interpreta de muzică populară Andra Ioana Matei, o bucovineancă talentată, apreciată și iubită mult de public, și-a lansat recent primul colaj cu cele mai frumoase cântece de muzică populară din Bucovina și nu numai, care deja se poate asculta pe YouTube, Facebook etc..

Noutatea este că artista a realizat și un making-of la primul ei colaj de melodii, astfel că publicul care îi urmărește postările, îi ascultă muzica și de ale cărui păreri artista ține cont de fiecare dată a putut să urmărească cum decurge o zi a artistei atunci când are de înregistrat piese la studio, apoi de filmat videoclip etc.

„Pentru că vă doriți să vedeți ce se află și în spatele camerelor de filmare, m-am gândit să realizez pentru voi un vlog despre cum se înregistrează în studio un cântec și ce se întâmplă la o zi de filmare”, a spus Andra Matei, care își dorește foarte mult să rezoneze cu publicul ei drag, public de calitate, căruia îi dedică și primul ei colaj de melodii îndrăgite, „care sper să ajungă la sufletele voastre și să îl ascultați la toate evenimentele importante din viața voastră. Atunci când muzica se simte, toată lumea cântă. Abia aștept să cântați cu mine cântecele din noul colaj”.

 

·       Din respect pentru public

Publicul care a urmărit making-of-ul realizat de Andra Matei a aflat pas cu pas care sunt etapele unui proiect muzical, respectiv lansarea unui colaj de melodii. Artista a înregistrat piesele incluse în colaj în studioul lui Anatol Cazanoi. A lucrat la acest colaj cu Formația Frații Hariuc, care a realizat orchestrația. Toate imaginile care sunt în videoclip, dar și locurile de filmare au fost alese de George Checheriță, „un om minunat și implicat în ceea ce face, cu care colaborez de mai mulți ani”.

Pentru că Andra Matei își dorește mult ca printre admiratori să se afle și mulți tineri, care pot să descopere folclorul românesc prin muzica ei, va continua să realizeze vlog-uri și cu ocazia altor proiecte.

Până în prezent, Andra Matei a cântat cu cele mai cunoscute orchestre ale țării, dar și din Republica Moldova, a urcat pe marile scene din România, participând în cadrul prestigioaselor festivaluri de folclor, unde a obținut  premii importante, iar vocea ei a fost auzită și în cadrul celor mai importante emisiuni folclorice televizate din țară.

Artista este de părere că publicul este cel mai bun critic, de aceea încearcă să-l înțeleagă și să-i ofere o muzică de calitate, care o reprezintă. Făcând parte din noua generație de artiști de muzică populară, Andra Matei este foarte activă pe canalele de socializare, de unde, în bună parte, „ia pulsul momentului”.

Anul trecut, îndrăgita solistă de muzică populară Andra Ioana Matei și-a lansat cântecul „Bucovină, dulce Bucovină”, la care a realizat și un videoclip, piesă cu care a avut mare succes. De asemenea, cântecele de pe albumul <Moldovioară, scump pământ> au avut un impact puternic la public, motiv pentru care artista le mulțumește tuturor ascultătorilor pentru că îi sunt aproape.

Daniela MICUȚARIU

daniela@monitorulsv.ro