Decesul primului cadru medical din Suceava în lupta cu coronavirusul, în cursul zilei de marți, a fost remarcat cu părere de rău și de primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, care a spus că le este alături tuturor celor afectați de acest virus.

“Transmit condoleanțe familiei lui Cristian Stupiuc, șoferul de pe Ambulanță, prima victimă din rândul cadrelor medicale angrenate în bătălia cu acest virus. De asemenea, condoleanțe tuturor familiilor din municipiul Suceava care au pierdut oameni dragi în această bătălie. Facem tot posibilul ca numărul deceselor să fie cât mai mic. În cursul zilei de marți am continuat lucrările de dezinfecție în municipiul Suceava, inclusiv cu ajutorul Unității militare de la Huși, dislocată în orașul nostru în această perioadă, iar miercuri după-amiază vor continua lucrările de dezinfecție pe bulevardele principale. De asemeni, am terminat de făcut dezinfecția pe scările de bloc, și ne propunem în perioada următoare să reluăm această operațiune la toate cele 1947 de scări de bloc din municipiu”, a spus Ion Lungu, care a amintit și de aparatul  PCR  de testare pentru COVID-19 și cele 10 ventilatoare mecanice de care a dat comandă Primăria Suceava pentru a sprijini Spitalul Județean în lupta cu coronavirusul.

Cristian Stupiuc, ambulanțier de la Stația Suceava a Serviciului de Ambulanță Județean, a murit, marți, din cauza infecției cu coronavirus, acasă, la doar 53 de ani.