ALDE a lansat o petiție prin care cere actualului Guvern să organizeze cât mai rapid spitale temporare în care să poată fi tratați pacienții cu COVID-19. Petiția poate fi citită și semnată online pe adresa https://petitie-alde.ro/, iar cei de la ALDE consideră că în fiecare județ există soluții pentru acest tip de spitale.

Octavian Ilisoi, președintele ALDE Suceava, spune că astfel de modele au fost implementate cu succes și în alte țări precum Spania, Marea Britanie, Statele Unite sau China.

”În aceste țări, spitalele temporare și-au arătat eficiența și utilitatea. Nimeni nu dorește ca sistemul spitalicesc actual să fie copleșit de numărul mare de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, dar trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce este mai rău. Mai bine prevenim decât să nu putem face față și să ne trezim descoperiţi”, a arătat Octavian Ilisoi.

Președintele ALDE Suceava spune că așa cum pentru zona București – Ilfov ar fi pretabile pentru spitale temporare spațiile de la ROMEXPO, dar și spațiile pe care COSR a anunțat că este dispus să le pună la dispoziție, lucrurile stau similar și în județe.

”Pe acest model, se pot organiza spitale temporare în fiecare județ în sălile de sport, în centrele expoziționale sau în orice alt tip de astfel de spații. Noi am avansat deja o propunere, respectiv Centrul Economic Bucovina de lângă Aeroportul <Ștefan cel Mare> din Salcea, dar, din păcate, autoritățile competente nu au făcut încă nimic”, a mai menționat Octavian Ilisoi.

Petiția lansată de ALDE va fi trimisă la final către Guvern, alături de toate semnăturile.