Un ambulanțier de la Stația Suceava a Serviciului de Ambulanță Județean, Cristian Stupiuc, a murit, marți, din cauza infecției cu coronavirus. Bărbatul avea 53 de ani. Potrivit colegilor, în urmă cu circa două săptămâni s-a simțit rău și a plecat acasă. Pe 23 sau 24 martie, a mers la Direcția de Sănătate Publică Suceava și, pentru că avea simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus, a fost testat. În data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul. N-a fost așa, în ultimele zile starea i s-a agravat și marți, 7 aprilie, din păcate a decedat la domiciliu. „Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem”, ne-a declarat doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava. El a mai spus că medicii de la Ambulanță au vorbit zilnic cu colegul lor confirmat pozitiv și i-au făcut recomandările medicale corespunzătoare stării lui. „Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”, a mai spus doctorul Săraru.

Cristian Stupiuc lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.

Conform informațiilor noastre, la această oră circa 50 de angajați ai Stației Suceava a SAJ sunt confirmați pozitiv cu COVID- 19. Unul dintre ei se află internat la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, conform unei postări de marți seara, pe site-ul Ministerului Sănătății.