Medicii de familie și căminele de bătrâni și bolnavi cronici vor primi aproape 47.500 de măști, dintr-o donație făcută de SC DANTE INTERNATIONAL SA (eMAG), către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Compania a donat 4.150.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri, care vor fi utilizate pentru asigurarea condițiilor corespunzătoare de protecție a personalului din asistența medicală primară (medici de familie), din asistența socială pentru persoanele vârstnice, precum și din instituțiile și structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc de a fi infectați cu virusul SarS- COV- 2.  

Pentru județul Suceava au fost alocate 948 de cutii ce conțin un număr total de 47.400 măști chirurgicale cu trei pliuri, din care 542 de cutii cu 27.100 măști chirurgicale destinate medicilor de familie și 406 cutii cu 20.300 măști destinate centrelor de îngrijire ale persoanelor vârstnice și pentru bolnavi cronici.

        Măștile destinate medicilor de familie vor fi distribuite prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, iar cele destinate centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice și pentru bolnavi cronici vor fi distribuite prin intermediul DGAPSC Suceava, a informat Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă.

Donația făcută de compania Dante International s-a repartizat către cele 41 de județe, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, CASAOPSNAJ și cele 41 de direcții generale de asistență socială și protecția copilului județene.