Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a făcut un apel către proprietarii de hoteluri și pensiuni turistice din județ să pună la dispoziție aceste spații pentru carantină instituţionalizată. Viorel Seredenciuc a spus că în condiţiile în care apropie sărbătorile pascale este de aşteptat o creştere a numărului sucevenilor care se vor întoarce în judeţ, marea majoritate a acestora urmând să fie plasaţi în carantină. În acelaşi timp el a făcut un apel şi către sucevenii din străinătate să fie conştienţi că dacă vor veni în această perioadă acasă vor fi plasaţi automat în carantină, unde ar urma să îşi petreacă sărbătorile pascale.

„Este posibil să avem o creștere semnificativă a numărului de suceveni care se vor întoarce în această perioadă acasă pentru a petrece sărbătorile pascale. Facem un apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri să pună la dispoziție spații pentru carantină. Facem un apel către aceștia să dea dovadă de solidaritate în aceste momente și să conștientizeze faptul că trebuie să fim împreună și la bine, și la greu”, a spus Viorel Seredenciuc.

El a declarat că potrivit prevederilor ordonanțelor de urgență adoptate, Consiliul Județean Suceava avea obligația ca împreună cu Prefectura să găsească soluții pentru asigurarea spațiilor de cazare pentru medicii din alte județene care sunt sau vor veni în această perioadă la Spitalul Județean Suceava sau la Direcția de Sănătate Publică, având în vedere lipsa de personal, pentru cadrele medicale ale spitalului care potrivit ultimelor reglementări vor sta în regim de carantină pentru a nu exista pericolul infectării familiilor, dar și pentru asigurarea de spații de carantinare instituționalizată.

Viorel Seredenciuc a precizat că Consiliul Județean Suceava, alături de Prefectură, și-a dus la îndeplinire toate aceste obligații. În acest sens, Seredenciuc a spus că pentru cadrele medicale au fost identificare două hoteluri și două pensiuni în Suceava și în imediata apropiere, fiind stabilite și spații suplimentare de carantină, în aproximativ opt pensiuni, însă în acest caz necesarul ar fi mai mare. Viorel Seredenciuc a mai adăugat că pentru cadrele medicale care vin în Suceava din alte județe, Consiliul Județean Suceava va asigura atât cazarea, cât și masa.