Grupul de Comunicare Strategică a informat, marți după-amiază, încă patru decese ale unor suceveni confirmați ca infectați cu noul coronavirus. Numărul deceselor în județ a ajuns la 53, iar la nivel național, la 197.

Ultimele cazuri anunțate sunt: un bărbat în vârstă de 83 ani, internat în Spitalul de Urgență Suceava în data de 29 martie, probe recoltate pentru COVID-19 în data de 31 martie, rezultat pozitiv în data de 2 aprilie și decedat în 6 aprilie. Suferea de cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și demență.

Un alt caz a fost al unei femei în vârstă de 50 ani, decedată la domiciliu în data de 3 aprilie. S-au recoltat probe necroptice pentru COVID-19 în data de 4 aprilie și a fost confirmată pozitiv în 6 aprilie.

Un bărbat de 71 ani, internat în Spitalul de Urgență Suceava - secția Neurologie în data de 20 martie cu diagnosticul hemoragie intracerebrala, hemiplegie, cardiopatie ischemică cronică și diabet zaharat, a fost testat pentru COVID-19 în data de 25 martie și confirmat pozitiv în 30 martie, la două zile după ce a decedat.

Un alt deces al unei persoane confirmate cu COVID-19 a fost al unui sucevean de 69 ani, decedat la domiciliu în data de 31 martie. I s-au recoltat probe pentru testul COVID-19 în data de 1 aprilie și a fost confirmat pozitiv în 3 aprilie. El suferea de tromboză arteră pulmonară operată.

Decesul unui alt sucevean pozitiv s-a petrecut la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și a fost comunicat în cursul nopții de luni spre marți. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 ani, transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Iași, la Terapie Intensivă, cu diagnosticul de infecție SARS-COV 2 formă severă, complicație, în data de 25 martie. I s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 21 martie, cu rezultat pozitiv pe data de 24 martie. A decedat în primele ore ale zilei de 7 martie. Bărbatul suferea de diabet zaharat tip II și anemie mixtă.