Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Suceava au aprobat miercuri ca Spitalul Municipal Rădăuți să devină spital suport pentru pacienții cu COVID-19. În acest sens, au fost puse la dispoziție 100 de paturi în locația cunoscută ca și Spitalul Vechi, clădire a pavilionului M1 de pe strada Gării, nr. 9.

Aceste măsuri au venit ca urmare a solicitărilor transmise de conducerea Spitalului Municipal Rădăuți, care în ultima perioadă primea destul de mulți pacienți care erau redirecționați de la Spitalul Județean Suceava, inclusiv infectați cu noul virus sau suspecți că au această boală.

Spitalul Vechi din Rădăuți cuprinde secțiile de Boli Infecțioase, Pneumofiziologie și Dermato, iar aici vor fi tratate cazurile simple.

”Am solicitat și medicamentație specifică pentru tratarea pacienților cu COVID-19, pentru că este imposibil să ții pacientul la poartă până se comunică rezultatul testului. Pentru că nu avem timp să ne jucăm cu siguranța și sănătatea populației și pentru a veni în sprijinul acesteia, întregul personal al Spitalului Municipal Rădăuți a făcut un efort incomensurabil pentru a oferi un act medical de înaltă calitate. Vreau să mulțumesc personal tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuți, precum și familiilor acestora și să-mi exprim recunoștința pentru că au înțeles că trebuie să lucrăm la capacitate maximă. Vreau, de asemenea, să mulțumesc doamnei directoare a Direcției de Sănătate Publică Suceava, care a dat dovadă de deschidere și înțelegere în ceea ce privește rezolvarea tuturor problemelor pe care le-am ridicat”, a spus Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, miercuri, că apreciază în mod deosebit oferta Spitalului Municipal Rădăuți. „Admir foarte mult personalul de acolo, care nu s-a dat în lături să lucreze cu pacienți cu COVID. Prin gestul lor vin atât în sprijinul pacienților cu forme ușoare de COVID, cât și al spitalului din Suceava, pe care îl mai degrevează puțin”, a declarat medicul.