A fost lansată oficial platforma web „Alături la greu” (www.alaturilagreu.ro), inițiată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care,împreună cu câteva ONG-uri, face campanie de ajutorare a spitalelor și persoanelor vulnerabile din județ.Mănăstirile Bucovinei sunt „Alături la greu”. O donație importantă, în valoare de 6.500 de euro pentru spitale, a venit din partea Mănăstirilor Putna, Voroneț și Sihăstria Putnei, date deja publicate pe platforma www.alaturilagreu.ro.
În acest moment, sunt implicați în acest proiect 30 de voluntari suceveni și s-au făcut donații în valoare de 17.500 de euro. „Ajută-ne să dotăm Spitalul Județean Suceava cu ventilatoare noi! Ajutându-i pe ei, ne ajutăm pe noi”, este unul dintre mesajele postate pe web www.alaturilagreu.ro.

 

·       „Acum, Suceava are nevoie de dumneavoastră”

 

Grupul de inițiativă a pornit din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Preasfințitului Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, căruia i s-au alăturat Asociația Provita Bucovina și Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni. Primul proiect de pe această platformă este ”Împreună, ajutăm Suceava!”.  ”Casa ne este deschisă pentru toți cei care pot și vor să ni se alăture. Suceava are oameni buni, calzi, deschiși, inimoși. V-au fost de multe ori gazde minunate. Aici, în Bucovina, v-ați găsit odihnă pentru trup. Mănăstirile v-au dăruit liniște pentru suflet. Ochii vi s-au bucurat de frumusețea unui ou încondeiat, a portului tradițional bucovinean sau a unei picturi minunate de biserică. Acum, Suceava are nevoie de dumneavoastră. Suferința, frica și neliniștea vor fi mai ușor depășite de suceveni dacă nu se vor simți singuri. Fii aproape la greu! Împreună, ajutăm Suceava!”, este mesajul transmis de inițiatorii platformei online de ajutorare, cu binecuvântarea Preasfințitului Damaschin Dorneanul.

„Alături la greu” este o platformă web care, sub ocrotirea Bisericii, reunește voluntari inimoși care-și propun două obiective: să sprijine cadrele medicale din Suceava cu aparatură și echipamente de protecție și să sprijine persoanele vulnerabile (bătrâni, bolnavi, persoane fără ajutor) cu hrană și medicamente la domiciliu. Oamenii care lucrează la platforma ”Alături la greu!” sunt voluntari care s-au adunat împreună pentru a sprijini și mai mult acțiunile umanitare ale Bisericii.

 

·       Oricine poate face donații, poate ajuta

 

Puteți dona în continuare pentru susținerea cadrelor medicale din județul Suceava, prin: echipament de protecție (mănuși de unică folosință, măști, ochelari, combinezoane etc.) și dezinfectant; aparatură medicală specifică (monitoare pentru funcțiile vitale, ventilatoare mecanice, kituri de testare etc.). Orice ajutor este bine-venit și constructiv!
Puteți dona pentru ajutorarea persoanele vulnerabile (bătrâni, bolnavi, persoane fără ajutor) prin oferirea de hrană și medicamente. Echipa de voluntari este pregătită să ajute! Alături la greu, ajutăm Suceava ! www.alaturilagreu.ro (în construcţie). Pentru donații prin transfer bancar:
RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110
Cod SWIFT: RNCBROBU
CIF/CUI: 4244814
BCR Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. #alaturilagreu #ajutamSuceava #acumenevoie.