Spitalul de îngrijiri paliative Ilișești a fost închis, miercuri, de Direcția de Sănătate Publică Suceava, după ce marea majoritate a pacienților internați aici și 11 angajați au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat, miercuri, că din cei 41 de pacienți internați în spital, doar 8 au avut rezultat negativ la testare, iar dintre angajați, au fost confirmați pozitiv 11. Dr. Trifan a afirmat că din rândul personalului pozitiv o parte și-a oferit disponibilitatea de a rămâne permanent în spital în următoarele două săptămâni și a se ocupa de bolnavi. „Am apreciat foarte mult disponibilitatea lor. Am ales această formă, care este în favoarea pacienților și îi izolează și pe angajați de familiile lor pentru următoarele 14 zile”, a precizat șefa DSP Suceava.

Personalul care a avut rezultat negativ a plecat acasă și a intrat în autoizolare la domiciliu, tot pentru două săptămâni.

Dr. Manuela Trifan a mai spus că majoritatea celor confirmați pozitiv sunt asimptomatici sau au forme ușoare a infecției cu COVID-19. În cazul în care simptomele virează spre forme medii de boală, persoanele respective urmează să fie transferate la Spitalul de Urgență Suceava.