Parohia românească din Lodi, regiunea Lombardia, a trimis 5.000 de euro Spitalului Județean de Urgență Suceava. Conform datelor prezentate într-un comunicat pe site-ul Episcopiei Italiei și preluate de Basilica.ro, comunitățile parohiale din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei nu i-au uitat pe românii din țară nici în perioada pandemiei de coronavirus.

„Parohia românească din Lodi, Regiunea Lombardia, a oferit spitalului local 2.000 de euro, dar a trimis în același timp 5.000 de euro Spitalului Județean de Urgență din Suceava și 2.000 de euro Asociației Pro Vita din Valea Plopului”, se spune în comunicat.

Preoții români din Italia s-au mobilizat în această criză medicală pentru a oferi alimente de strictă necesitate românilor aflați în izolare sau fără venituri. De asemenea, se mai spune în comunicatul emis de Episcopia Italiei, preoții români din Italia au oferit cazare persoanelor disponibilizate din cauza pandemiei. Un caz special a fost în comunitatea din Fiumicino, unde 31 de persoane blocate pe Aeroportul Leonardo da Vinci (15 români, 7 ruşi, 5 brazilieni și 4 nigerieni) au primit sprijin timp de o săptămână de la parohia românească.