Autoritățile județene spun că se fac pași importanți pentru combaterea și eliminarea focarului de COVID-19 din Suceava. Aceste concluzii au fost trase după întâlnirile pe care prefectul Alexandru Moldovan și subprefectul Laura Morar le-au avut cu oamenii din conducerea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava și a Direcției de Sănătate Publică. La aceste întâlniri a mai participat și maiorul Ovidiu Șandor, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care a venit la Suceava pentru a evalua situația la fața locului.

” Au fost examinate concluziile finale ale analizelor efectuate, planurile de stabilitate ale situației epidemiologice create, bazate pe configurările și reconfigurările circuitelor epidemiologice pentru identificarea riscurilor și aplicarea măsurilor corespunzătoare de prevenire și eliminare a riscurilor.

În urma analizei efectuate în cadrul Ședinței operative a reieșit faptul că situația este în curs de stabilizare, fiind necesară asigurarea unei gestionări eficiente a focarului epidemic în perioada următoare. Toate măsurile adoptate țin cont de dinamica situației și dimensiunile focarului epidemiologic, iar dispozițiile integrate de acțiune vizează crearea unui cadru organizatoric echilibrat, cu respectarea prevederilor legale aplicabile”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Autoritățile județene au mai fost informate că în acest moment capacitatea de testare a crescut la aproximativ 250 de teste/zi, capacitate care va crește după ce aparatele de testare care au fost donate spitalului județean vor deveni funcționale.