În două zile consecutive, marți și miercuri, străzile Sucevei au fost dezinfectate pe timp de noapte, cu utilaje ale Batalionului 202 Apărare CBRN - Intervenție la Dezastre, de la Huși, care s-a alăturat Primăriei Suceava în campania de combatere a noului coronavirus, care a infectat mii de suceveni (din care aproape 1.500 testați și confirmați la nivel de județ).

“Primăria Suceava a pus la dispoziție soluțiile dezinfectante, iar armata s-a ocupat de logistică. Noi suntem aici pe baricade, dumneavoastră stați în casă pentru ca toată lumea să fie în siguranță!”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care s-a ocupat de operațiune, împreună cu salariații din cadrul Serviciului de Salubrizare.

Reprezentanții Armatei au dezinfectat bulevardele principale din municipiul Suceava pe o lungime totală de 28 de km.

Aceștia au operat cu 11 autospeciale de decontaminare a terenului (zece autospeciale) şi a personalului (o autospecială) care utilizează o soluţie de dezinfectare pe bază de hipoclorit de sodiu.

La această acțiune a fost folosită o soluție cu concentrație mai mare de clor decât de obicei (aproape dublă), fapt care a fost resimțit la nivel olfactiv de către sucevenii care au ieșit pe străzi, a doua zi.

Conducerea Primăriei Suceava a precizat că s-a ales varianta ca militarii să se ocupe de dezinfecția bulevardelor principale pentru că mașinile pe care le au în dotare nu pot intra pe străduțele din cartiere, de care se ocupă în continuare municipalitatea, care a început deja acțiunea de dezinfecție încă de acum două săptămâni. Cel mai probabil, încă o acțiune similară va fi făcută la nivelul întregului oraș săptămâna viitoare, înainte de Paște.