Florin Viu, profesor de chimie şi biologie la Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia, este unul dintre cei zece câștigători ai concursului „Digitaliada”, ediția a IV-a, proiect care încurajează crearea de materiale digitale, utile procesului de învățare.

Profesorul este câștigător la categoria Alte materiale educaționale, învățământ gimnazial, pentru materialul online ”Introducere în chimie – auxiliar didactic pentru clasa a VII-a”.

Premiul este un hard disk drive extern, în valoare de aproximativ 250 euro. “Fără îndoială că pentru copiii de astăzi un profesor modern, adaptat este unul care utilizează resurse educaționale digitale. Utilizarea la ore a acestor resurse ușurează mult activitatea cadrelor didactice și contribuie, fără îndoială, la o mai bună dobândire a priceperilor și deprinderilor în rândul elevilor”, a declarat Florin Viu.

În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă, pe perioada suspendării cursurilor școlare.

”Am parcurs câteva zeci de aplicații la Digitaliada și am simțit ca m-am întors la școală. Este extraordinar cum profesorii reușesc să construiască altfel de materiale educaționale pentru elevii lor. Este, în acelaşi timp, și o muncă a lor de învățare a unor tehnologii noi de animație, învățare online sau instrumente vizuale. Digitaliada îmi redă speranța în sistemul de educație din România”, a declarat Ciprian Stănescu, cofondator al Social Innovation Solutions.

Ca element de noutate, participanții au înscris materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale.

„Materialele educaționale s-au dovedit cu atât mai utile pe perioada suspendării cursurilor școlare. Resursele sunt permanent gratuite și pot fi accesate pe perioada suspendării cursurilor fără nici un cost de trafic de către clienții Orange, pe www.digitaliada.ro”, a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Juriul celei de-a patra ediții Digitaliada este format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice și coordonator al Lotului Olimpic de Matematică; dr. Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal I, Institutul de Științe ale Educației; Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager - Orange România; Ciprian Stănescu, cofondator Social Innovation Solutions; Amalia Fodor, director Fundația Orange. 

Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România.