Lucrările pentru extinderea rețelelor de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat sunt continuate, în ciuda pandemiei de coronavirus, iar în prezent se lucrează la prelungirea magistralei de gaz metan și la racordul acesteia cu stația de presiune redusă care va deservi acest cartier al Sucevei.

“Am o veste bună și pentru cetățenii din Burdujeni Sat. Se lucrează la magistrala de alimentare cu gaz metan și a ajuns la noi stația de presiune redusă. Sperăm ca în acest an, cu toate greutățile care au intervenit, să ajungă alimentarea cu gaz metan în Burdujeni Sat”, a anunțat joi primarul Sucevei, Ion Lungu.
Stația de reducere și măsurare presiune gaz metan urmează a fi montată pe o platformă betonată special pregătită în acest scop. După montarea stației, aceasta va fi racordată la gaz metan și energie electrică, apoi împrejmuită.

Toate lucrările se realizează mai greu decât de obicei, fiind necesară și o atenție sporită acordată personalului implicat în lucrări, pentru protejarea acestuia de coronavirus.

Prioritare la racordare la stația de presiune redusă au cele 11 străzi care au deja montate conductele de gaz metan, dar și strada Căpitan Grigore Andrei, la capătul căreia se construiește autobaza diviziei de transport public electric, precum și strada Vasile Pârvan, care este prinsă tot în proiectul european de modernizare a transportului public, drept capăt de linie.

Contractul de execuție privind racordarea la rețeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni Sat şi a cartierului Tineretului din DN 29, în valoare de 3.711.250,35 de lei fără TVA, vizează extinderea rețelelor pe 33 de străzi și la un număr total de 1.300 de locuințe, pe o distanță totală de 28,5 km.