Un număr 34 de cadre medicale confirmate pozitiv la COVID-19, de la Spitalul Municipal Fălticeni, au avut rezultate negative la retestarea de 14 zile și au fost declarate vindecate. Managerul spitalului, dr. Vlad Morariu, a declarat, miercuri, că în data de 7 aprilie au fost retestate 50 de cadre medicale care au fost pozitive la noul coronavirus în primul lot testat, iar joi au primit rezultatele finale. Dintre cadrele medicale retestate, 34 au avut rezultate negative și au fost declarate vindecate și 16 sunt în continuare cu rezultat pozitiv. Acestea din urmă vor fi retestate peste 7 zile și managerul Vlad Morariu și-a exprimat speranța că „totul va fi bine”.

În funcție de numărul de cadre medicale recuperate se va lua decizia redeschiderii pavilionului central al Spitalului Municipal, în care funcționează secțiile Cardiologie, Medicină Internă, Compartimentul de Primiri Urgențe, Chirurgie, Radiologie și Anestezie - Terapie Intensivă. La spitalul din Fălticeni au fost confirmați pozitiv la COVID-19 aproximativ 60 de angajați.

Menționăm că pacienții care se aflau internați la momentul închiderii spitalului au fost testați toți, rezultatele au fost negative și au putut fi externați. De asemenea, rezultatele testării tuturor pacientelor internate în Maternitatea Fălticeni și a nou-născuților de aici au fost toate negative; aceștia nu au fost infectați cu noul coronavirus.

La Spitalul Municipal Fălticeni sunt în continuare deschise pentru pacienții non-COVID secțiile Obstetrică - Ginecologie, Pediatrie, secția exterioară de Medicină Internă și Îngrijiri paliative de la Vadu Moldovei, Pneumologie - Boli infecțioase și TBC ale Spitalului Municipal Fălticeni. Toate funcționează în pavilioane separate de pavilionul central.