După slujba care a avut loc la Mănăstirea Sf. Ioan de la Suceava, cortegiul funerar a plecat spre Sihăstria Putnei, locul unde își va dormi somnul de veci ÎPS Pimen. Pe tot traseul parcurs, sute de oameni au ieșit la marginea drumului pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a condus Biserica din Bucovina aproape 30 de ani.

O parte din oameni au venit îmbrăcați în costume naționale, cu drapele tricolore, iar în momentul când a trecut mașina în care se afla sicriul cu trupul neînsuflețit al înaltului prelat, au aruncat cu flori.

În unele locuri, oamenii au interpretat și cântece religioase, în semn de prețuire și respect pentru ÎPS Pimen.

Poate cea mai emoționantă întâmpinare a cortegiului funerar a fost la intrarea în Rădăuți, în zona așezământului Sf. Leontie, unde erau peste 200 de oameni aliniaţi de o parte și de alta a drumului, călugări, copii și simpli credincioși.

Cu aceeași emoție a fost întâmpinat cortegiul funerar pe întreg traseul, respectiv Ițcani, Pătrăuți, Dărmănești, Milișăuți, Bădeuți, Rădăuți, Marginea, Horodnic de Sus, Vicovu de Jos, Bivolărie și Putna.

 

Înainte de a ajunge la Sihăstria Putnei, mașina în care se afla sicriul cu trupul lui Pimen a oprit pentru ultima dată la Mănăstirea Putna, acolo unde își doarme somnul de veci marele domnitor Ștefan cel Mare, pe care înaltul prelat l-a apreciat și dat ca exemplu de fiecare dată când venea vorba de această zonă.

Când a ajuns cortegiul funerar, în curtea Mănăstirii Sihăstria Putnei se aflau deja câteva sute de persoane, cărora li s-a cerut insistent de către reprezentanții clerului să păstreze distanța socială.

După o scurtă slujbă în fața bisericii principale din curtea mănăstirii, sicriul a fost dus la groapă, iar apoi, cu puțin înainte de ora 17.00, trupul lui ÎPS Pimen a fost acoperit cu pământul Bucovinei pe care a îndrăgit-o și unde a vrut să rămână pentru totdeauna.

La finalul ceremoniei, preoții le-au cerut oamenilor să plece acasă în grupuri mici, organizate, pentru a nu exista probleme legate de răspândirea virusului.