Poliția Locală Suceava, structură de ordine publică aflată în subordinea Primăriei Suceava, care a împlinit joi, 21 mai, 10 ani de la înființare, a fost felicitată în mod public pentru implicarea de care a dat dovadă într-o perioadă dificilă, cea a pandemiei de coronavirus, timp în care a fost “pe baricade” zi și noapte, fără întrerupere, nici măcar când o bună parte dintre poliţiştii locali s-au îmbolnăvit, ceea ce i-ar fi putut panica pe ceilalți colegi, cum s-a întâmplat în alte instituții, cu consecințe regretabile.

“La mulți ani Poliției Locale! Deși contestată de multă lume, în această perioadă dificilă a demonstrat că este capabilă să gestioneze și situațiile limită, cum a fost și cea pe care tocmai am depășit-o!

Polițiștii locali au distribuit pachete și alimente celor care au avut nevoie și celor aflați în izolare, au monitorizat persoanele aflate în carantină, expunându-și direct sănătatea lor și a familiilor lor și au contribuit la buna aplicare a măsurilor impuse prin ordonanțele militare! Vă mulțumim și vă transmitem toată stima și considerația noastră!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, în subordinea căruia se află această instituție de ordine publică, cu atribuții specifice, care nu se suprapun cu cele ale Poliției aflate în subordinea Ministerului de Interne.

Un mesaj încurajator și plin de recunoștință a venit și din partea viceprimarului Lucian Harșovschi, care i-a avut alături în numeroase activități desfășurate în teren:

“Îi vedem la diverse acțiuni (patrule, ordine publică, mitinguri, fluidizarea circulației, spectacole și alte evenimente) unde sunt prezenți pentru a asigura liniștea și bunul mers al lucrurilor, iar în ultimele 2 luni au fost implicați zi de zi pentru a-i ajuta pe suceveni să treacă mai ușor prin încercările pandemiei.

Deși de multe ori blamați, în această perioadă dificilă pentru toți, polițiștii locali și-au arătat implicarea și devotamentul prin acțiunile desfășurate zilnic, fiind alături de suceveni și de problemele lor.

Au fost expuși pericolului și au continuat să își facă treaba. Pe unii dintre ei virusul nu i-a ocolit, 16 din 121 fiind diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2.

La mulți ani, multă sănătate și putere de muncă în continuare!

Doar împreună putem menține o comunitate sigură!”

Printre polițiștii locali infectați cu noul coronavirus s-a numărat și Ovidiu Doroftei, șeful Poliției Locale Suceava, care a continuat să coordoneze activitatea oamenilor din subordine chiar și când se afla internat în spital, pentru tratament.