Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a declarat că lucrurile au evoluat în bine la centrele sociale din județ în care sunt focare de coronavirus. Gheorghe Niță a declarat, vineri, că în toate centrele sociale ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava au fost făcute teste pentru coronavirus, atât personalului, cât și beneficiarilor, adulți și copii.

Niță a spus că în urma testărilor, la două centre sociale, de la Mitocu Dragomirnei și Todirești, nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus. Vicepreședintele CJ Suceava a ținut să evidențieze și evoluția bună a vindecărilor la centrul social din localitatea Sasca Mică, unde au fost câteva sute de îmbolnăviri cu noul coronavirus, atât în rândul beneficiarilor, cât și al angajaților. El a explicat că recent, la Sasca Mică au fost testați 59 de beneficiari, din care 16 mai sunt pozitivi la coronavirus, iar 43 sunt negativi. „Deci a scăzut foarte mult numărul lor și continuăm testele pentru salariații care stau la izolare 14 zile. De asemenea, din 81 de angajați de la acest centru aflați în izolare la locul de muncă, doar trei au fost testați pozitiv, iar din alți 58 de angajați aflați la izolare la domiciliu, șase sunt pozitivi, însă trebuie spus că la trei dintre aceștia boala a apărut din nou”, a spus Gheorghe Niță.

El a declarat că și la centrul social de la Costâna au fost testați 43 de angajați aflați la izolare la locul de muncă, din care doar doi sunt pozitivi la Covid. Din alți 41 de angajați ai centrului, aflați în izolare la domiciliu, tot doi sunt pozitivi, iar 39 sunt negativi. „Se poate observa că din ce în ce mai mult mergem spre stingerea focarelor din ambele centre, lucru nemaipomenit de bun pentru noi și pentru toți ceilalți care suntem alături de aceste centre”, a ținut să precizeze Gheorghe Niță, care a mai adăugat că din centrul de la Costâna mai sunt 23 de persoane care sunt internate în spital pentru a fi tratate de coronavirus.

El a mai adăugat că la centrul social din Pojotrâta au fost testați 17 angajați aflați în izolare la locul de muncă și 19 în izolare la domiciliu, toți fiind negativi. De asemenea, Gheorghe Niță a afirmat că la începutul acestei săptămâni s-au făcut teste și la centrul social de la Zvoriștea. Aici, din 20 de angajați în izolare la locul de muncă doar doi sunt pozitivi, iar alți 19 salariați în izolare la domiciliu sunt negativi la coronavirus. Din rândul beneficiarilor au fost testate 64 de persoane, din care 56 au avut teste negative și opt pozitive.

Vicepreședintele CJ Suceava a remarcat faptul că la toate centrele în care au fost focare de infecție, Sasca Mică, Zvoriștea și Costâna, lucrurile au evoluat foarte bine în ceea ce privește vindecările. Nu în ultimul rând, Gheorghe Niță a ținut să le mulțumească tuturor celor din centrele sociale din județ care au luptat în prima linie împotriva acestui virus.