Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu, a anunțat că parlamentarii acestui partid solicită Guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut un procent de 25% pentru regiunea Moldovei, în concordanță cu numărul populației.

Daniel Popescu a spus că, de treizeci de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură, ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Popescu a spus că deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. „Este momentul să punem stop acestor politici păguboase ale Centrului. Moldova este singura provincie care nu a beneficiat de construcţia vreunui kilometru de autostradă. Consecinţele se pot vedea cu ochiul liber: izolare economică, pierdere de oportunităţi şi pierderi de vieţi pe şosele. Dezvoltarea unei regiuni înseamnă densitate, de oameni, de capital, şi conectivitate. Cu cât o regiune beneficiază de mai mult influx de oameni şi de capital, cu atât se dezvoltă mai bine şi mai repede. Măcar în al doisprezecelea ceas, haideţi să nu îi refuzăm Moldovei şansa de a se dezvolta!”, a spus deputatul USR.

El consideră că este momentul ca prioritățile reale să fie construcţia Autostrăzii Nordului (Suceava - Satu Mare), a Autostrăzii A7 (care traversează întreaga Moldovă de la Nord la Sud, pe traseul Siret – Suceava – București) şi a centurilor ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. „Trebuie să deblocăm măcar acum progresul economic al Moldovei", a subliniat deputatul sucevean Daniel Popescu.

El a mai adăugat că pentru încurajarea agroturismului trebuie reabilitată urgent și infrastructura rutieră care leagă județul Suceava de Bistrița-Năsăud, respectiv traseul DC 85-172D, Poiana Stampei - sat Tătaru (prin Grădinița) - comuna Lunca Ilvei și drumul 172D, pe ruta sat Podu Coșnei - comuna Coșna - Românești - Teșna - comuna Lunca Ilvei.

Acest demers cu privire la alocarea de fonduri pentru infrastructura rutieră a fost inițiat de parlamentarii USR din regiunea Moldova, Daniel Popescu, Lucian Viziteu, Bogdan Rodeanu, Cosette Chichirău, Iulian Bulai, Mihai Botez, Dan Lungu, și va fi continuat printr-o campanie online de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei.

Danie Popescu a spus că parlamentarii USR fac un apel și la ceilalți parlamentari din Moldova să se alăture inițiativei și să determine guvernul să aloce 25% din bugetul de infrastructură pentru această zonă.