Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în spatele gratiilor, după ce au fost acuzate de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Măsura reținerii a fost luată de polițiști în urma unor percheziții efectuate în 7 locații din județul Suceava și Dâmbovița, spații în care a fost descoperită o cantitate importantă de țigarete de proveniență extracomunitară.

Mandatele de percheziție au fost puse în aplicare în cursul dimineții de marți, când polițiști din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice -Biroul Combatere Fraude Vamale din IPJ Suceava, au efectuat 6 percheziții la unele locații din județul Suceava și una la o adresă din județul Dâmbovița, unde erau informații cu privire la persoane implicate în traficul cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma activităților întreprinse, în 5 dintre cele 7 locații percheziționate au fost identificate și ridicate 21.640 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, prejudiciul cauzat bugetului statului prin deținerea cantității susmenționată fiind de aproximativ de 14.066 lei.

În cursul zilei de ieri la sediul poliției au fost aduse 2 persoane, Cristian Achiței de 46 de ani din municipiul Suceava și Domnica Doina Mihalciuc de 41 de ani din Romanești, comuna Grănicești, care au fost audiate în legătură cu activitatea de contrabandă. În urma audierilor, pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Cristian Achiței urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, iar Domnica Doina Mihalciuc va fi prezentată în fața procurorilor de la parchet în cursul zilei de astăzi, de asemeni pentru luarea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”.