Într-un context medical dificil, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților adresează un îndemn la intensificarea donării de sânge pentru a contribui la salvarea vieților semenilor aflați la nevoie.

Joi, 28 ianuarie, Arhiepiscopia, în parteneriat cu Fundația Umanitară Nord 2001 și cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, demarează primul program de donare de sânge al anului 2021.

Începând cu ora 10:00, preoți consilieri ai Centrului Eparhial Suceava, alături de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, unde vor dona sânge pentru a veni în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești. Cu acest prilej va fi oficiată și slujba de sfințire a unității sanitare.

Proiectul de solidaritate umană și iubire creștină „Sânge pentru viață” îşi propune creşterea rezervelor de sânge de la nivelul centrului prin atragerea unui număr cât mai mare de donatori.

În perioada imediat următoare, organizatorii vor desfășura activități de informare, în rândul preoților și credincioșilor din eparhie, cu privire la nevoia de sânge pentru transfuzii din sistemul medical românesc, precum și la beneficiile acesteia.

Sângele unui singur donator poate salva până la trei vieți.

Totodată, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților adresează și îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescentă Covid-19, pentru salvarea persoanelor aflate într-o stare critică din cauza infectării cu noul virus.

Donarea se poate face la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, situat pe Bulevardul 1 Mai, nr. 11, programul de recoltare fiind de luni până vineri, în intervalul 8:00-13:30.

Mai multe detalii legate de condițiile minime pentru a fi donator de sânge, cât și despre beneficiile acestui act filantropic, se găsesc pe site-ul: www.arhiepiscopiasucevei.ro și www.sangepentruromania.ro.