Conducerea Consiliului Judeţean Suceava îşi va muta birourile în clădirea Casei Prieteniei din parcul Central, în timp ce Prefectura va funcţiona în incinta Muzeului de Istorie. Aceasta după ce deliberativul judeţean Suceava a aprobat, duminică, o hotărâre prin care s-au asigurat alte spaţii de funcţionare pentru Consiliul Judeţean şi Prefectură, având în vedere că Palatul Administrativ a fost afectat de incendiul izbucnit sâmbătă dimineaţă.

În clădirea Casei Prieteniei, în care îşi are sediul Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, vor avea birourile preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii acestei instituţii, administratorul public al judeţului, cabinetul şefului administraţiei judeţene, secretariatul, serviciul buget, Direcţia Finanţe Contabilitate (cu excepţia compartimentului de programe guvernamentale), precum şi compartimentul de salarizare. De asemenea, la Muzeul de Ştiinţele Naturii îşi vor muta birourile secretarul general al judeţului şi direcţia administraţie publică locală, la Biblioteca Bucovinei va funcţiona Serviciul de proiecte din fonduri externe, la Muzeul de Istorie se va muta Serviciul Logistic, iar la Centrul Cultural Bucovina va funcţiona Serviciul de resurse umane, cu excepţia compartimentului salarizare.

Direcţia tehnică a CJ Suceava şi Serviciul de achiziţii publice şi contracte vor avea birouri în Clădirea Centrului Naţional de Informare Turistică. CJ Suceava a mai decis că Direcţia Arhitectului şef, biroul de audit public intern, Serviciul de Turism, Serviciul de Diasporă şi Parteneriate Externe, Compartimentul corpului de control al preşedintelui instituţiei, biroul strategie dezvoltare judeţeană şi compartimentul de programe guvernamentale îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire situată pe str. Oituz în care a funcţionat un centru de plasament. Nu în ultimul rând, deliberativul judeţean a aprobat şi cererea Prefecturii Suceava de a i se aloca spaţii pentru funcționare în incinta Muzeului de Istorie din Suceava.