Polițiștii suceveni au oprit trei petreceri în cursul zilei de sâmbătă și i-au amendat pe cei care s-au ocupat de organizarea petrecerilor la care nu erau respectate condițiile dictate de pandemia de Covid-19.

La o pensiune din Molid, polițiștii au găsit aproape 40 de oameni care participau la o petrecere privată organizată cu ocazia zilei de 8 martie. Activitatea a fost plănuită chiar de administratorul pensiunii, care a fost amendat cu 10.000 de lei. Un alt eveniment similar s-a produs la o pensiune din Sadova. Aici, polițiștii au găsit 26 de persoane care aniversau împlinirea a 30 de ani de la terminarea liceului. Chelnerița le-a spus oamenilor legii că persoanele respective au intrat și au solicitat o masă pentru tot grupul, fără să fi făcut rezervare în prealabil. Inițiatorul acțiunii este un bărbat din Fălticeni, care a fost amendat de polițiști. Sancțiune contravențională a primit și administratorul unei pensiuni din Vatra Dornei, care a permis unor turiști aflați în stațiune să se distreze cu muzică dată la maxim după ora 23.00.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava spun că în perioada 1 - 6 martie 2021 au derulat multiple acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. În total, au fost verificate 335 de societăți comerciale şi 148 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 346 de sancțiuni contravenționale în valoare de 93.300 lei. Aceste acțiuni au fost mai intense la final de săptămână și asta pentru că ziua de 8 Martie este un prilej pentru petreceri.