Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava au anunțat cauza care a stat la baza incendiului care a mistuit aproape toată mansarda Palatului Administrativ Suceava.

”Comisia de cercetare de la fața locului, compusă din specialiști IPJ, Poliție Criminalistică, ISU și specialiști pe rețele electrice, a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer și în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile (îndeosebi lemn), astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt. Inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor”, se arată într-un comunicat trimis de locotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Acesta a mai precizat că s-a efectuat evaluarea preliminară a clădirii și s-a observat că parterul și primul etaj sunt puțin afectate, ceea ce ar face posibil, ca în perioada imediat următoare, spațiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate.

”În ședința CJSU s-a stabilit relocarea de urgență a unor spații de la Palatul Administrativ, către alte spații pe care le administrează Consiliul Județean (Muzeu și altele), astfel încât activitatea celor două instituții să nu aibă de suferit din acest punct de vedere”, a mai transmis reprezentantul ISU Suceava.