La mai bine de un an de la carantinarea Sucevei, la începuturile pandemiei de coronavirus, situația e cu mult diferită de cea din perioada respectivă, când spitalul era aproape închis, funcționând doar cu anumite secții, la cotele de avarie, când oamenii se temeau să mai iasă pe stradă, iar pe unele era chiar interzis să circule – măsură impusă de conducerea militară.

La ceva mai mult de un an distanță, numărul persoanelor declarate vindecate, după ce au fost tratate în spitale în urma infectării cu COVID-19, ajunge la aproape 22.000.

Mai exact, 21.182 de persoane declarate vindecate, la data de 5 aprilie 2021, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

De asemenea, totalul persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava este de 50.919, din care 31.791 de persoane au făcut și rapelul.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 261, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 32. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 7 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului sunt disponibile 155 de locuri libere Covid și 47 locuri pentru zona tampon, fără ca necesitatea tratării altor probleme medicale să fie neglijată din cauza pandemiei.

 

390 pacienți cu alte afecțiuni (non-Covid), internați la Spitalul Județean

 

Din totalul celor 555 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 13 pacienți sunt în zona tampon și 390 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 152 de pacienți diagnosticați cu Covid-19:

- 5 prezintă forme ușoare;

- 95 prezintă forme medii ale bolii;

- 34 prezintă forme severe;

- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 9 pacienți sunt ventilați non - invaziv și 1 intubat ventilat invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 321 paturi libere, din care 44 pentru pacienți Covid-19, 245 în sectorul non-Covid și 32 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienți Covid.  24 de ventilatoare sunt libere, din care 8 pentru pacienții Covid-19 și 16 pentru pacienții non- Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 32 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare, 19 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 forme critice), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 53 de locuri sunt disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19. Dintre aceștia, 6 prezintă forme medii, 8 forme grave. Persoanele suspecte de infecție cu noul coronavirus sunt în număr de 7, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 forme medii și 13 cu forme grave), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid.

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 28 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 17 prezentând forme medii), și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (toate cele 9 persoane cu formă medie), și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.