Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava are în derulare o campanie de igienizare a traseelor turistice din județul Suceava, iar până acum s-au strâns mai mult de o tonă de gunoaie.

De la începutul campaniei, 30 de jandarmi din cadrul detașamentelor Gura Humorului și Rădăuți, echipați cu mănuși și saci menajeri, au adunat deșeuri de pe traseele Voroneț-Piatra Pinului-Pârtia Șoimul, Frasin-Bucșoaia-Cotul Buhii-Vârful Toaca, Ostra-Tarnița-Pasul Puzdra și de pe traseul Putna-Sucevița.

Campania de ecologizare va continua până la finalul acestei săptămâni, cu activități de colectare a deșeurilor pe traseele turistice din Masivul Rarău și Masivul Suhard.

”Prin desfășurarea unor astfel de acțiuni ne dorim să încurajăm societatea civilă să participe prin voluntariat la activități de strângere a deșeurilor, să îndemnăm la protejarea mediului înconjurător, dar și să-i sensibilizăm pe toți cei care vizitează ariile naturale protejate să nu mai lase în urmă gunoaie”, a transmis Jandarmeria Suceava într-un comunicat de presă.