Preotul Ionel Vrăjitoru, de la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Liteni, a murit marți dimineață, la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă multe regrete. Părintele Ionel, născut pe 1 aprilie 1944, era pensionar și slujea la Altar alături de fiul său, pr. paroh Claudiu Vrăjitoru.

Primarul comunei Liteni, Tomiță Onisii, ne-a spus că plecarea la cele veșnice a părintelui Ionel Vrăjitoru este o mare pierdere pentru comunitate. „A fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul. A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba. Este o pierdere foarte mare pentru noi. Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii”, a fost mesajul primarului Tomiță Onisii.

Pr. Teodor Ciurariu, de la Dorohoi, a spus despre părintele Ionel Vrăjitoru: ”Un fin psiholog! Un preot elegant și plăcut. Eu personal am amintiri plăcute despre el, am slujit deseori cu el. M-a ajutat să pictez paraclisul din incinta Spitalului Municipal din Dorohoi. Mi-a promis că mă va ajuta și la construcția bisericii de aici. De acum o va face de sus, de acolo de unde este, mijlocind cu rugăciunile sale înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Pe multă lume a ajutat să-și redobândească echilibrul, chiar dacă uneori a fost contestat de unii <frați> în Hristos Domnul! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe părintele Ionel. Transmitem sincere condoleanțe doamnei preotese, cât şi părintelui Claudiu - fiul său”.