La Școala Gimnazială Baia s-au organizat recent câteva ateliere de lucru în cadrul Programului „Generatia Techno World”. Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava (prof. Elena Manuela David, director, inițiator program) și Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc (prof. Gabriel Anastasiu).

Ca mentor al Coder Dojo Romania și Coder Dojo Bucovina Suceava, prof. Gabriel Anastasiu a realizat, împreună cu Andreea Anastasiu, mentor îndrumător în Coder Dojo Bucovina, două ateliere de inițiere în programare practică: Atelier de programare Microbit cu elevii claselor a V-a și a VI-a și clasele I – IV (profesor îndrumător prof. Gabriel Anastasiu); Atelier de programare Arduino cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a și clasele a IX-a și a X-a, susținut de Andreea Anastasiu. De asemenea, atelierele Coder Dojo au fost susținute și online, în cadrul RO Spring School, inițiat de Coder Dojo Romania. La aceste ateliere au participat elevii de la Școala Gimnazială Baia și elevii din cadrul programului Technoworld.

„Mulțumim gazdelor și elevilor pentru interes. De asemenea, mulțumim pentru participare și interes copiilor din cadrul programului Generația TehnoWorld și, nu în ultimul rând, directorului CCD Suceava, prof. Elena Manuela David, pentru implicare”, a transmis prof. Gabriel Anastasiu.