Un accident petrecut pe 9 aprilie pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava s-a încheiat tragic, din păcate, pentru un copil în vârstă de numai 4 ani. În ciuda eforturilor medicilor suceveni, băiatul în vârstă de 4 ani nu a supraviețuit. El a fost internat pe secția ATI, cu o gravă leziune cerebrală, fiind și operat. Din păcate, ieri dimineață, micuțul a murit. 

Pe 9 aprilie, în jurul orei 19.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, între Catedrală și Nordic, a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că Vasile Sofrone, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui VW Golf, cu care se deplasa pe direcția dinspre Catedrală către Nordic, a efectuat la un moment dat manevra de întoarcere neregulamentară a mașinii, fără a se asigura corespunzător, moment în care a intrat în coliziune lateral-frontală cu un Seat Ibiza care era condus pe aceeași direcție de mers de către Daniel Cuciurean, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Suceava.

În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a minorului David Cuciurean, în vârstă de 4 ani, pasager pe locul din dreapta față în autoturismul Seat.

Atunci, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”. 

Băiatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, fiind internat pe secția de Pediatrie ATI. El a suferit ruptură de splină şi hematom hepatic, dar cea mai mare problemă a fost legată de leziunile cerebrale.

Prognosticul a fost rezervat de la început din cauza edemului cerebral malign cu leziuni difuze. Medicii au scăzut presiunea intracraniană prin intervenție chirurgicală, dar ischemia cerebrală era deja constituită și foarte întinsă. Starea micuțului nu s-a îmbunătățit, iar în dimineața zilei de marţi a survenit decesul.

Polițiștii urmează să schimbe și ei încadrarea juridică, din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

Din păcate, luna aprilie a fost marcată de mai multe accidente care au dus la decesul unor copii.

Săptămâna trecută, la Siret, un copil în vârstă de 12 ani a fost călcat de o mașină pe trecerea de pietoni. La volan era o tânără în vârstă de 22 de ani, din Botoșani, care se pare că a încurcat frâna cu accelerația înainte de trecerea de pietoni. Copilul de 12 ani a fost călcat de mașină, iar eforturile medicilor de a-l resuscita au avut succes doar pentru scurt timp.

Tot recent, pe 12 aprilie, la Vicovu de Jos, o fetiță în vârstă de 3 de ani, care se juca în curtea societății familiei sale, a fost călcată de mașina condusă chiar de tatăl său. Ca într-un film de groază, fetița se juca pe o alee, în poziția șezut, iar tatăl nu a observat-o în timp ce efectua o manevră la volanul mașinii sale.