Consiliul Județean Suceava promovează, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, ruta cultural-turistică „Drumul Ouălor Încondeiate în Bucovina”. Turiștii care își vor petrece Sărbătorile Pascale în Bucovina pot parcurge „Drumul Ouălor Încondeiate în Bucovina”, o incursiune în fascinanta lume a încondeierii sau închistririi ouălor, unul dintre cele mai răspândite meșteșuguri din regiune. Meșteșugul se practică pe tot parcursul anului, dar mai ales în Postul Paștelui, când femeile golesc ouăle de conținut, le tratează așa cum numai ele știu și le decorează cu culori și simboluri străvechi, diferite de la o zonă la alta.

„Prin măiestria combinării motivelor tradiționale și îmbinarea culorilor, dar și ca urmare a influențelor transculturale ale populației huțule, meșteșugul a devenit în timp o adevărată artă. Cele mai frumoase ouă încondeiate sau închistrite, dar și tehnicile prin care acestea se realizează, pot fi admirate pe parcursul întregii rute”, a transmis Consiliul Județean Suceava.

Drumul Ouălor Încondeiate în Bucovina pornește din municipiul Suceava, unde se poate vizita muzeul etnografic Hanul Domnesc și Muzeul Satului Bucovinean. Această rută culturală mai include următoarele obiective: atelierul de ouă pictate în stil bizantin din Rădăuți, atelierul de ceramică neagră din Marginea, atelierul de încondeiere ouă – Elena Torac și colecția etnografică Paul Torac din Brodina, atelierul de încondeiere ouă (Casa Zinici) din Izvoarele Sucevei, Muzeul Etnografic și Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești, Muzeul Ouălor „Lucia Condrea” din Moldovița și Muzeul Oului din Vama.