Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului au pregătit în această perioadă ornamente pascale, lucrări și desene cu tema „Paștele în Bucovina”. Toate aceste obiecte realizate din materiale reciclabile, dar și bucate tradiționale specifice marii sărbători „Învierea Domnului”, turtă dulce ornată cu motive pascale, ouă încondeiate, au fost expuse. Instructorii de educație, pentru a ajuta copiii cu autism, au organizat o expoziție cu vânzare. Inițiativa caritabilă s-a bucurat de un real succes, fiind sprijinită de toate cadrele didactice din școală.

 

Prof. de matematică Anca Iordache, de la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului, ne-a spus că s-a doritrealizarea unei broșuri cu activități interactive și distractive, așa că s-au îmbinat ingrediente precum „puțină engleză, un pic mai multă matematică, jumătate de măsură de creativitate și a ieșit o lucrare interesantă, care a fost apoi transpusă și în format electronic”.

 

·       Ecologizare

 

După o lună creativă, în parteneriat cu Primăria Gura Humorului, profesorii humoreni și-au încheiat activitatea cu o acțiune de ecologizare la nivel de oraș. Echipați cu cizme, mânuși și saci menajeri, organizați pe echipe, au plecat să sărbătorească Ziua Pământului… în natură, curățând malurile apei Moldova, parcurile și zonele verzi ale orașului. „Credem în puterea exemplului, și mai mult de atât, credem că frumusețea Bucovinei nu trebuie pierdută sub munții de gunoaie lăsați în urmă de turiști egoiști. Elevii noștri ne-au sprijinit și ei de acasă, au compus frumoase scrisori și felicitări pentru a sărbători Ziua Pământului, au inițiat acțiuni de ecologizare în spațiile verzi din jurul casei lor și ne-au transmis online desene și picturi. Unde-s mulți puterea crește, unde există unitate, sprijin, dragoste, pasiune și munții pot fi mutați din loc. Cu acest gând așteptăm sărbătoarea Paștelui și revenirea în sălile de clasă pline de copii”, este mesajul transmis de colectivul CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului.