Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare”, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei, își propune să încurajeze învățarea limbii franceze și să promoveze valorile Francofoniei în comunitatea suceveană prin cursurile de limbă franceză și activitățile tematice din cadrul „După-amiezelor francofone” și al proiectului „Francofonia în comunitate”.

 

Miercuri, 28 aprilie 2021, elevii  a două licee sucevene vor evoca tradiții românești și franceze dedicate Paștelui în cadrul activității „Coutumes et traditions de Pâques en Bucovine et en France”. Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a, profil filologie și sportiv, de la Liceul cu Program Sportiv, coordonați de prof. dr. Sveica Loredana Mititiuc, se vor amuza cântând, dansând, recitând, oferind rețeta mielului de Paște, interpretând și reinterpretând celebra „vânătoare a ouălor”/”la chasse aux oeufs” practicată în Franța, în Duminica Mare, punctând momente și elemente esențiale care compun sărbătoarea pascală.

Elevi din clasele a XI-a B și a XII-a A ai Colegiului Economic ,,Dimitrie Cantemir”, coordonați de prof. Melania Băbăscu, vor prezenta obiceiuri și tradiții de Paște la francezi și la români, rețete tradiționale pentru această sfântă sărbătoare, vor pătrunde în lumea filmului, a poeziei lui Arthur Rimbaud și a teatrului lui Molière.

Activitatea lor ne invită să descoperim frumusețea acestei sărbători creștine, dar și talentul muzical și teatral al elevilor ce iubesc limba franceză. În fiecare miercuri, activitățile tematice ale Alianței Franceze pot fi urmărite pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, pe site-ul Consiliului Județean: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.