Pompierii de pe zona Rădăuți au fost alertați sâmbătă noapte, în jur de ora 23.30, de izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o parte din anexele gospodărești dar și acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie, dar și la o casă învecinată. Alarma a fost așadar majoră, foc extins pe suprafață mare. La fața locului au intervenit 7 autospeciale cu apă, cu echipaje de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți, alături de echipele de servicii voluntare de la Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca. Focul a fost lichidat în jurul orei 2.10 din noapte.

Au ars șura din lemn pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați, acoperișul casei pe 70 de metri pătrați, circa 5 metri cubi lemn de foc și diverse bunuri casnice aflate în spațiile incendiate. S-au degradat tavanul locuinței și un perete de la adăpostul de animale (pe 18 metri pătrați). În gospodăria în care a izbucnit focul, pagubele sunt așadar foarte mari.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect, au transmis pompierii militari suceveni.

Pompierii transmit că au salvat adăpostul de animale, restul casei proprietarului și locuința învecinată.