Inspectoratul de Poliție Județean Suceava anunță că în zilele de sâmbătă și duminică, în weekendul Floriilor, aproximativ 300 de polițiști vor acționa în tot județul, atât în scopul prevenirii faptelor antisociale, cât și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2. Prevenirea răspândirii Covid rămâne o prioritate, transmit polițiștii, care vor încerca să fie prezenți cât mai mult în stradă și la biserici, pentru a se asigura că se respectă distanțarea și se poartă masca de protecție.

”O atenție deosebită va fi acordată lăcașelor de cult de pe raza județului Suceava, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor sanitare impuse. Prevenirea răspândirii SarsCov2 rămâne o prioritate, astfel încât reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

El a precizat că vor fi la datorie în această perioadă polițiștii din structurile de ordine publică, poliţiştii de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt angrenați și polițiști din alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Se va acționa și în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Acțiunea are o componentă importantă și pe partea rutieră, ziua urmând a se acționa cu radarele iar seara se va pune accent pe controlul șoferilor cu etilotestul.