Instituția Prefectului - Județul Suceava susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice. De asemenea, există centre comunitare de vaccinare care preiau solicitări și fără programare prealabilă, în acest moment unele dintre ele nefuncționând la capacitate maximă, deși primăriile au făcut eforturi pentru a le amenaja și pentru a angaja personal medical.

Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a reamintit că vaccinarea este gratuită și voluntară, subliniind faptul că doar împreună putem învinge pandemia și că soluția sigură, optimă și eficientă este imunizarea prin vaccinare.

“Cu fiecare vaccin administrat suntem cu un pas mai aproape de revenirea la normalitate”, a spus Iulian Cimpoeșu, care a îndemnat oamenii să se informeze din surse sigure înainte de a lua vreo decizie.

Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ și prin intermediul paginii oficiale Facebook ROVaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501.

Reamintim modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19:

- prin medicul de familie;

- individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro;

- la numărul unic 021.414.44.25;

- prin direcțiile de asistență socială;

- prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.