În lupta contra pandemiei, prin creșterea gradului de imunizare a populației, vor fi implicați și agenții economici, care sunt așteptați să trimită liste cu persoanele care doresc să se vaccineze anti-Covid, indiferent că sunt angajații lor, ai subcontractorilor sau membrii familiilor acestora.

În acest sens, Instituția Prefectului Suceava a transmis luni, 26 aprilie, prin Camera de Comerț și Industrie Suceava și Organizațiile Patronale, o adresă către agenții economici de la nivelul județului Suceava, din dorința de a sensibiliza și a responsabiliza cât mai mulți cetățeni din județul Suceava cu privire la necesitatea vaccinării în contextul pandemiei de Covid-19.

“Scenariul verde în care se regăsește județul Suceava, cel în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile, ne face să recomandăm agenților economici să transmită Direcției de Sănătate Publică Suceava lista nominală a persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze, respectivangajații proprii, angajații subcontractorilor, precum și membrii de familie ai persoanelor din cele două categorii menționate în prealabil”, se menționează în adresa transmisă.

Prefectul Iulian Cimpoeșu a amintit despre campania de vaccinare că  funcționează și că numărul de suceveni cărora le-a fost administrat inclusiv rapelul a depășit numărul total al cazurilor Covid-19 înregistrat de la începutul pandemiei în Suceava.

„Sperăm ca acest trend să se accelereze, fiindcă vaccinarea face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, facem un apel către toți sucevenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența”, a adăugat prefectul Sucevei.

Până la data de 25 aprilie 2021, în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2 un număr de 64.046 persoane, din care 45.561 persoane au primit şi doza a II-a.