Până la finele anului, Primăria Suceava va avea la dispoziție o nouă seră, în care se vor produce florile cu care se înfrumusețează an de an spațiile verzi din oraș, în special sensurile giratorii și lateralele străzilor principale.

“Suntem în anotimpul în care natura renaște, iar orașul prinde viață, ajutat fiind de copacii înfloriți, dar și de miile de flori plantate de municipalitate.

În fiecare an, ne dorim ca Suceava să fie un oraș al florilor, de care să se bucure toți sucevenii. Colegele noastre au produs anul acesta 156.300 fire de flori, printre care: mușcate, crăițe, petunii, cana indica, gura leului, gazania, celosia, dalia, salvia.Mai mult decât atât, ne dorim ca noi să producem material săditor pentru întregul oraș. În prezent, municipiul Suceava are spațiu insuficient pentru a-l produce, motiv pentru care, lucrările la construcția unei noi sere sunt în toi”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a verificat cum merg lucrările la această investiție.

Noua seră se construiește pe o suprafață de 6595 mp, pe structură metalică, cu închideri din panouri din sticlă și va avea 1461,5 mp de suprafață acoperită.

De asemenea, proiectul presupune pentru angajați o anexă cu birouri și vestiare.

Valoarea lucrărilor este de 1.952.142,32 RON + TVA, iar termenul de finalizare este decembrie 2021.