Un bătrân în vârstă de 89 de ani, din comuna Bilca, a suferit arsuri serioase la ambele picioare după ce focul pe care l-a pus la vegetația uscată pe un teren proprietate s-au extins spre el, cuprinzându-i întâi pantalonii.

Marți, în jurul orei 14.30, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în comuna Bilca ”un om a luat foc din greșeală”.

Personalul medical ajuns la fața locului l-a găsit pe vârstnic întins la sol, cu leziuni vizibile la nivelul membrelor inferioare. Vecina care a sunat la 112 le-a relatat polițiștilor că se afla în curtea casei sale și a auzit cum vecinul cere ajutor, hainele luându-i foc. La sosirea personalului medical, focul era deja stins de vecini. Oamenii au sărit imediat, i-au tras pantalonii bătrânului și apoi au stins incendiul. Localnicii spun că dacă mai întârziau 2 minute bătrânul ar fi fost cuprins în totalitate de flăcări. Deja și hainele din partea superioară ardeau când au intervenit ei.

Bărbatul de 89 de ani a fost preluat de echipajul SMURD și de cel de la Ambulanța Rădăuți, cu diagnosticul preliminar de arsuri gradul II, chiar gradul III la nivelul membrelor inferioare.  

Incendierea terenurilor agricole pentru eliminarea vegetației uscate a dus în ultimii ani la mai multe incendii cu pagube mari și victime omenești în județul nostru. În special persoane vârstnice, cu reflexele mult diminuate, cad victime în astfel de cazuri, exact cum s-a întâmplat și la Bilca.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.