Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată, sub acuzația că i-a sustras portofelul unui bărbat de 44 de ani, pe care l-a ademenit pe o stradă lăturalnică, neiluminată.

Pe 20 aprilie, în jurul orei 21.30, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Bunești, care a reclamat că a fost victima unui furt. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate și nu a putut oferi, cel puțin în primă fază, prea multe detalii.

Din cercetările ulterioare a rezultat că bărbatul și-a petrecut seara la un cafe-bar din Fălticeni, unde a consumat alcool până în jurul orei 20.30, după care a plecat.

În timp ce se deplasa strada Sucevei din Fălticeni, a fost abordat de un tânăr care a intrat în vorbă cu el și i-a spus că îl poate aduce la o femeie din apropiere, cu care poate întreține relații sexuale. Din cercetări a rezultat că cei doi au intrat pe o alee secundară, neiluminată pe timp de noapte, unde autorul l-a împins pe bărbatul beat, l-a pus la pământ i-a luat portofelul din geacă, în care se afla suma de 300 de lei.

Inițial, fapta a fost încadrată la infracțiunea de furt, ulterior fiind schimbată încadrarea juridică, în tâlhărie calificată.

Florin Lucan, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost identificat ca autor al faptei. El a fost reținut în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.