Eleva Andreea Anastasiu, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a obținut un loc III și un Premiu special la International Science Project Olympiad (INSPO) 2021, competiție organizată la Istanbul, în perioada 1-2 mai.

Locul III și Premiul special au fost obținute de eleva Andreea Anastasiu la secțiunea „Engineering”, cu lucrarea „Utility Weather Rover”. Andreea este elevă în clasa a XI-a la profilul Matematică-Informatică și este pasionată de robotică, fiind membră a Clubului de robotică din școala humoreană. De-a lungul anilor, a participat la numeroase competiții de acest gen, singură sau împreună cu echipa GRASP a acestui club. Vă reamintim că la concursul ROSEF, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și Asociația Cygnus, care a avut loc în noiembrie 2020, Andreea Anastasiu a participat cu un robot semiautonom care poate fi de ajutor atât agricultorilor, cât și meteorologilor. După cum ne-a povestit Andreea, robotul măsoară anumiți parametri, cum ar fi temperatură, presiune sau gaze atmosferice ce pot avea efect de seră. Eleva din Gura Humorului a obținut atunci locul III cu acest proiect, care apoi a fost reevaluat de o comisie ce l-a propus pentru participarea la I-FEST Tunisia.

Andreea Anastasiu a mai obținut și alte premii individuale sau împreună cu echipa de robotică: Locul I la Concursul organizat de Romanian Science Festival - „Viitorul pe placul tău”; Locul III la Concursul Național organizat de Rotary România - „Da Vinci Contest”; Locurile I la Concursul de Astronomie și Astrofizică „Marian Dacian Bica”.