Manifestările religioase programate vineri, 2 iulie, la Mănăstirea Putna, prilejuite de sărbătorirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, se vor derula în prezența unui număr mare de persoane. În acest sens, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) „Bogdan Vodă” Suceava vor deplasa efective sporite la Putna pentru a asigura măsurile de ordine publică.

”Pentru buna desfășurare a evenimentului, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă tuturor participanților să respecte regulile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine cu privire la traseele de deplasare, să acorde o atenție sporită bunurilor de valoare și să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetățenii se pot adresa direct jandarmilor aflați în dispozitivul de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112”, se arată într-un comunicat al IJJ Suceava.

Jandarmii suceveni vor fi implicați vineri și în alte acțiuni. Mai exact,

începând cu ora 12:20, Garda Drapelului de luptă IJJ Suceava va participa, alături de celelalte Structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava și alături de delegația Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, la ceremonia militară de depunere de coroane și defilarea trupelor militare.