Noile contracte de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul 2021 cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava se vor perfecta în cursul acestei luni. Data limită de finalizare a procesului de contractare este 31 iulie 2021. Reprezentanții CAS Suceava au transmis și care vor fi procedurile, dar și termenele în care se vor încheia noile contracte.

Pentru furnizorii care la data de 30 iunie 2021 se aflau în relație contractuală cu CAS Suceava contractele se prelungesc până la data de 31 iulie 2021 prin acte adiționale, iar noile contracte care se vor încheia vor fi valabile până la finalul acestui an. Este vorba de 732 de contracte, care se află în derulare. Pentru furnizorii noi, contractele vor fi valabile în perioada 1 august - 31 decembrie 2021.

Cererile de contractare și documentele necesare vor fi transmise de furnizorii de servicii medicale, farmaceutice și dispozitive medicale, la CAS Suceava, în perioada 8-12 iulie, pe adresa de e-mail contractare@cassv.ro.

Calendarul de contractare și listele cu documentele pentru fiecare tip de asistenţă medico-farmaceutică sunt afişate la sediul CAS și pe pagina de web a CAS Suceava: www.cassv.ro.

”Pe parcursul derulării procesului de contractare vor avea loc ședințele celor 3 comisii mixte, la care participă reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Colegiului Judeţean al Medicilor, Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Suceava, Patronatului Judeţean al Medicilor de Familie, Patronatului medicilor de specialitate din specialităţile clinice și Organizaţiile sindicale ale medicilor de specialitate. De asemenea, vor avea loc negocieri cu reprezentanții spitalelor din județ în vederea stabilirii sumelor de contract pentru anul 2021 (pentru spitalizare continuă, de zi și cronici)”, se mai arată în comunicatul semnat de Cristi Bleorțu, directorul general al CAS Suceava.