Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

au emis joi, 1 iunie, noi atenționări hidrologice, atât de tip cod galben, cât și cod portocaliu, valabile inclusiv pentru bazinul hidrografic Siret.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

“Având în vedere situația hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.07.2021 ora 12:00 – 03.07.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrița;

COD PORTOCALIU

În intervalul 01.07.2021 ora 12:00 – 02.07.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior”.

Administrația Bazinală de Apă Siret Bacău a mai transmis că nivelurile râurilor din bazinul hidrografic Siret au fost în creștere și s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare.