Evoluția cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Suceava este îmbucurătoare, numărul persoanelor diagnosticate și internate cu noul coronavirus scăzând extraordinar de mult, comparativ cu situația din primăvară.

Astfel, la data de 1 iulie, numărul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de opt, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 14.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore nu a fost internată nici o persoană diagnosticată cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 4 persoane.

Din totalul celor 572 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 3 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 13 pacienți sunt în zona tampon și 556 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei trei pacienți diagnosticați Covid-19, doi prezintă forme medii ale bolii; iar unul are o formă gravă și este internat în secția ATI.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 253 de paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19, 146 în sectorul non-Covid și 24 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid și sunt 30 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19 și 24 pentru pacienții non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 prezentând forme medii și 1 cu forme critice). Spitalul are 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu este internat nici un pacient cu Covid-19, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei este internat un pacient diagnosticat cu Covid-19 (forme medii), fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului nu este internat nici un pacient cu Covid-19. O persoană este suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Boli Cronice Siret nu este internat nici un pacient cu Covid-19, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 154 de locuri libere Covid și 43 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.