Începând de la 1 iulie, Tribunalul Suceava a rămas fără președinte. Și asta pentru că judecătoarea Mărioara Ignat, care ocupa această funcție de aproape trei ani, s-a pensionat. Decizia de eliberare din funcție a fost semnată de președintele României, Klaus Ioahannis, și a intrat în vigoare.

Mărioara Ignat se afla în fruntea Tribunalului Suceava din data de 15 iulie 2018, după ce a câștigat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Atribuțiile președintelui vor fi preluate cu titlu interimar de vicepreședintele Laura Mitric. Va fi un interimat de doar două săptămâni, urmând ca din data de 16 iulie postul de președinte să fie ocupat de judecătorul Cătălin Brînză, a cărui numire a fost aprobată de CSM după concursul promovat luna trecută.

Decretul de pensionare semnat de șeful statului privește mai mulți judecători și procurori din toată țara. Printre cei care au plecat din sistem se numără şi fosta şefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, care s-a pensionat la mai puţin de 50 de ani.