Trei suceveni au fost reținuți în cursul zilei de miercuri, iar ulterior au fost arestați pentru 30 de zile. Este vorba de Nicolai-Doru Begean, de 34 de ani, din Voitinel, Adrian Olărean, de 26 de ani, din Marginea, și Daniel Țofei, de 38 de ani, din Rădăuți. Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de ,,constituire a unui grup infracțional organizat”, respectiv „trafic de droguri de risc și mare risc în modalitățile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării și cumpărării fără drept”.

Arestarea celor trei vine după o anchetă derulată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava care s-a lăsat cu 4 percheziții imobiliare. Acestea au avut loc în cursul zilei de miercuri şi au fost ridicate în vederea cercetărilor și expertizării recipiente cu pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise cu caracter psihotrop și psihoactiv. Este vorba de 1.720 de pliculețe autosigilante, la care se adaugă telefoane mobile, cartele SIM, sume de bani, cântare electronice, obiecte contondente, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

”Începând din luna mai 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava în cadrul unui dosar penal. În urma activităţilor investigative și de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani au constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și distribuirea drogurilor de risc și mare risc, beneficiari fiind în general persoane din zona Rădăuți și comunele limitrofe”, se arată într-un comunicat remis de BCCO Suceava.

În cursul zilei de miercuri, după cele 4 percheziții au fost puse în executare 6 mandate de aducere și 20 de citații procedurale. Acțiunea de miercuri a fost realizată de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava,sprijiniți de efective de jandarmi.

Trebuie spus că doi dintre cei arestați sunt clienți mai vechi ai polițiștilor. Este vorba de Nicolai-Doru Begean și Adrian Olărean, care în septembrie 2019 au furat, împreună cu alte două persoane, 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ două tone, şi 25 de unelte electrice de la Biserica ”Buna Vestire” din Șcheia. Hoții au fost prinși ulterior, dar cu toții au scăpat basma curată. Și asta pentru că magistrații de la Judecătoria Suceava au dispus încetarea procesului penal, constatând că toți cei patru inculpați au încheiat un acord de împăcare cu preotul Dimitrie Mihoc.