Administrația Națională de Meteorologiea emis vineri noi atenționări meteorologice de tip cod galben și cod portocaliu, de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente, valabil pentru perioada 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00.

Astfel, jumătatea nord-estică a județului Suceava se află sub cod galben, iar cea sud-vestică (zona muntoasă), sub cod portocaliu, până aproape de miezul nopții.

Pentru zonele aflate sub cod galben, adică în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.
Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente vizează Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, unde vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp.
Conform meteorologilor, ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse.